REPREZENTACIJA BiH DANAS TRENIRA U BRATISLAVI

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će trenirat na stadionu “Pasienky” u Bratislavi, na kojem će sutra u 17 sati odigrati prijateljsku utakmicu sa Slovačkom.

Naša fudbalska reprezentacija jučer iz Beča otputovala je u Bratislavu. Zmajevi su u Slovačku stigli u poslijepodnevnim te su u večernjem terminu odradili prvi trening pred utakmicu sa Slovacima.

Trening su propustili Miralem Pjanić i Mensur Mujdža, obojica zbog povrede. Nadamo se da se ne radi o ozbiljnijim povredama te da će ova dva Zmaja konkurisati za sutrašnju utakmicu.

Bio je ovo prvi od dva planirana treninga pred prijateljski susret naše fudbalske reprezentacije protiv Slovačke, koji se igra sutra u Bratislavi.

Sušić bi u Slovačkoj trebalo da na raspolaganju imati  sljedeće  igrače: Šehić, Avdukić, Mujdža, Subašić, Pandža, Spahić, Mravac, Bešić, Salihović, Medunjanin, Pjanić, Rahimić, Ibričić, Misimović, Lulić, Vranješ, Štilić, Ibišević, Džeko, Muslimović.

Selektor naše fudbalske reprezentacije Safet Sušić ovih se dana suočavao sa brojnim otkazima reprezentativaca koje je pozvao za meč protiv Slovačke. Iste muke muči i Vladmir Weiss selektor Slovačke.

Prvo je Papetu otkazao Ermin Zec umjesto kojeg je pozvan bek Olimpica, Muhamed Subašić. Nakon toga stigla je i povreda Kenana Hasagića, te je Sušić kao zamjenu za njega pozvao Ibrahima Šehića, golmana Željezničara. Posljednji je otkazao Asmir Begović, odnosno iz Stoke Citya je stigao dopis našem stručnom štabu u kojem se tvrdi kako Begović ne može doći na okupljanje zbog povrede. Naknadni poziv stigao je na adresu golmana banjalučkog Borca, Asmira Avdukića.

Ni selektor domaće momčadi Vladimir Weiss nije imao ništa manje problema. Weissu za meč protiv naše reprezentacije otkazao je Martin Škrtel, stoper Liverpoola. Škrtel je igrao posljednju utakmicu za svoj tim protiv Begovićevog Stokea, ali je nakon meča osjetio bolove u koljenu.

Odmah nakon utakmice razgovarao sam sa selektorom i ispričao mu o svemu ovome. Usagalasili smo se da je bolje da ostanem ovdje u Liverpoolu nego da dođem na okupljanje i time rizikujem još veću povredu. Naravno, da je u pitanju kvalifikaciona utakmica došao bih ali pošto se radi o prijateljskom meču ostat ću ovdje u Engleskoj – kazao je Martin Škrtel.

Osim Škrtela selektor Slovaka, neće moći računati na Georgea Kuck-a fudbalera Sparte Prag, a još je upitan mladi napadač holandskog Den Haag-a, František Kubik. Naknadni poziv dobio je veznjak ruskog Saturna, Kamil Kopunek.

Susret Slovačka – BiH sudit će Poljak Tomasz Mikulski.

(reperezentacija.net)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: