Rasvijetljeno ubistvo misteriozne žene iz Tuzle

Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona rasvijetlili su misterioznu smrt žene čije je tijelo 23. avgusta ove godine pronađeno kod aerodromske piste u Dubravama na području općine Živinice.

Otisci na tijelu

Za ubistvo strane državljanke koja je, kako nezvanično saznajemo, iz Srbije, a ima i švicarsko državljanstvo, sumnjiči se Enes Nurkić iz Živinica, koji je uhapšen u noći s petka na subotu.

Operativnim radnjama na terenu i na osnovu otisaka na tijelu žene pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona Nurkića su uhapsili u iznajmljenom stanu koji se nalazi u centru Živinica, a gdje je on živio i gdje je povremeno dolazila nesretna žena.

 

Ovu informaciju za “Dnevni avaz” potvrdio je izvor blizak istrazi, koji nam je kazao da je policiji poznat identitet ubijene, ali zbog istrage, koja je u toku, još ga ne mogu javno saopćiti.
Vlasnik kuće u kojoj je stanovao osumnjičeni Nurkić kazao je da je pretres stana trajao do ranih jutarnjih sati u subotu, te da su istražitelji i njega ispitivali.

Razbacane stvari

Ekipa “Dnevnog avaza” zatekla je u stanu u kojem je živio ubica razbacane stvari.

– Ja tog čovjeka nisam poznavao do momenta kada je tražio da mu iznajmim stan. Početkom ove godine se uselio i nisam s njim imao nikakav kontakt. Redovno mi je plaćao stanarinu. Također, nisam ni tu ženu vidio, čuo sam da je Srbijanka koja ima švicarsko državljanstvo. A i Nurkić je živio na relaciji Švicarska – BiH, koji također ima neko strano državljanstvo. Kako sam ja saznao, najvjerovatnije da ju je ubio u kupatilu zbog materijalne koristi, jer je pronađena i određena količina zlata, a potom je odnio do hangara koji je udaljen oko pet kilometara od stana. Pretresli su cijeli stan i izuzeli sve dokaze – kazao je naš sagovornik.

Prema nalazima obdukcije utvrđeno je da je žena ubijena davljenjem i da je polivena sonom kiselinom kod hangara. Pojedine dijelove tijela rastrgali su psi lutalice. MUP TK je naknadno objavio fotografiju odjeće koju je nosila ubijena žena, kako bi bila olakšana identifikacija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: