Rasplet u Turističkoj zajednici TK-a: Ćatović otišao bez policije

Almazaga Ćatović jučer je napustio funkciju direktora Turističke zajednice Tuzlanskog kantona, potvrdio je za Oslobođenje Hasan Sejdinović, predsjednik Turističkog vijeća Turističke zajednice TK-a.
„Konačno smo obavili primopredaju dužnosti direktora. Uprkos problemima, koji su dominirali proteklih mjeseci, razrješenje dužnosti direktora je obavljeno na miran način, bez asistencije policije.U petak smo sa bivšim direktorom Ćatovićem dogovorili primopredaju, a jučer smo završili pravne stvari”, potvrdio je Sejdinović, koji će voditi Turističku zajednicu TK-a do izbora novog direktora. „Svi uposlenici, bar za sada, ostaju u Turističkoj zajednici. Također, u narednom periodu će Nadzorni odbor pregledati finansijsko poslovanje Turističke zajednice u proteklim godinama, a ukoliko nešto bude sumnjivo, angažovaćemo i nezavisnu revizorsku kuću”, poručio je Sejdinović, ističući da će se pod njegovim vodstvom Turistička zajednica manje baviti promocijama, a više razvojem turizma na TK-a.
Prije nekoliko mjeseci, na inicijativu Vlade Tuzlanskog kantona, raspuštena je Skupština Turističke zajednice TK-a, a kontrolu nad radom ove institucije preuzelo je Turističko vijeće, koje je donijelo odluku o razrješenju direktora Almazage Ćatovića.

 

(Oslobođenje)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: