RASPISANI KONKURSI ZA UPRAŽNJENA RADNA MJESTA U ŠKOLAMA NA PODRUČJU TK-a

Nakon zbrinjavanja tehnološkog viška, Ministarstvo obrazovanja Tuzlanskog kantona dalo je saglasnost svim osnovnim i srednjim školama u ovom kantonu za raspisivanje konkursa za upražnjena nastavnička mjesta.

U prvih, zakonom propisanih deset dana augusta, samo dvije škole nisu u javnim glasilima objavile svoje potrebe za nastavnicima. Behram – begova medresa i Osnovna škola u Višći još nisu objavile konkurse za potrebnim nastavnicima.

Prema riječima Mersije Jahić iz resornog ministarstva, radi se o opravdanom zakašnjenju, a konkursi će ovih dana izaći u nekom od dnevnih listova.

Jahić navodi da se svi konkursi i većina ispravki nalazi na web stranici Ministarstva te da bi zainteresirane osobe, koje imaju pristup internetu, mogle pogledati koji su uvjeti i koji dokumenti potrebni.

Sve srednje škole ove godine imaju veći priliv učenika što se održava i na potrebe za nastavnim kadrom.

U osnovnim školama ove je godine znatno manja potreba za novim uposlenicima. Tek iduće godine, kada bude stasala prva generacija 9. razreda, osnovne škole na području TK imat će 2400 učenika više, a time i riješen problem tehnološkog viška te veću potrebu za nastavnicima.

(Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: