Rasim Omerović prihvatio mandat u Parlamentu FBiH

Rasim Omerović je prošle sedmice (srijeda, 10.12.2014.god.) potpisao izjavu o prihvatanju mandata u Federalnom parlamentu, kao i ostavku na poziciji načelnika općine Kalesija, saznaje Radio Feral. Očekuje se da će CIK BiH u narednim danima donijeti odluku o prihvatanju mandata i ostavke na poziciju načelnika Kalesije, a potom i raspisati prijevremene izbore za načelnika općine Kalesija.

Kompletna procedura prijevremenih izbora za načelnika općine Kalesija trebala bi se obaviti u periodu od 60 dana od dana prihvatanja mandata, odnosno podnošenja ostavke.

Nakon što CIK provede sve potrebne procedure i donese neophodne odluke, Općinsko vijeća Kalesija će pristupiti  izaboru vršioca dužnosti načelnika općine Kalesija, koji će se na ovoj poziciji zadržati do izbora novog načelnika.

Saznajemo da je Kolegij Općinskog vijeća već obavio potrebne pripreme za izbor vršioca dužnosti načelnika, a da se samo čeka zvanična potvrda iz CIK BiH.

Međutim, već sada se može reći da su skraćeni rokovi za provođenje daljih aktivnosti, s obzirom da još uvijek nema zvanične potvrde iz CIK-a.

Nezvanično saznajemo da su kandidati za v.d. načelnika, Nedžad Džafić, predsjedavajući Općinskog vijeća i predsjednik SDA Kalesija, Zijad Kulanić, pomoćnik općinkog načelnika i Muhamed Osmanović, potpredsjednik SDP-a i predsjednik kluba vijećnika SDP-a u Općinskom vijeću Kalesija.

Ukoliko CIK BiH u toku ove sedmice donese odluku, najvjerovatnije će se prijevremeni izbori za načelnika općine Kalesija održati sredinom februara naredne godine.

 

(Radio Feral)

One thought on “Rasim Omerović prihvatio mandat u Parlamentu FBiH

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.