RASIM OMEROVIĆ OSTAJE NAČELNIK OPĆINE KALESIJA

Rasim Omerović definitivno ostaje na poziciji načelnika općine Kalesija. Nezvanično saznajemo da je nakon današnjeg prebrojavanja svih glasačkih listića sa redovnih biračkih mjesta razlika između Rasima Omerovića i Dževada Hadžića 48 glasova u korist Omerovića.

Prilikom ponovnog prebrojavanja glasova, nezvanično saznajemo,    utvrđeno je da je da se rezultati nisu „poklapali“  na biračkim mjestima u Kalesiji, Memićima, Kikačima i Hrasnu.

Međutim, bez obzira što je Dževad Hadžić dobio oko 20-tak glasova više, nakon ponovnog prebrojavanja, Omerović je imao dovoljan broj glasova , koji nisu mogli uticati na konačan izbor načelnika općine Kalesija.

Podsjećamo,  nakon što je CIK objavila potvrđene rezultate Rasim Omerović  je  imao prednost od 69 glasova u odnosu na Dževada Hadžića (7684: 7615).

Napominjemo da se radi o nezvaničnim informacijama, a tokom dana očekuje se da CIK BiH zvanično saopći rezultate izbora za načelnika općine Kalesija, nakon ponovnog prebrojavanja svih glasačkih listića sa redovnih biračkih mjesta na području općine Kalesija.

 

 M.Zulić. 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: