Rasim Omerović od Willima Pronka preuzeo ključeve sanitetskog vozila vrijednog oko 75.000 KM

Wililim Pronk iz humanitarne organizacije “Propan gauda” iz Holandije danas je općinskom načelniku Kalesije Rasimu Omeroviću predao ključeve sanitetskog vozila koja je opremljeno i modernim aparatima potrebnim za rad hitne službe, čija je vrijednost oko 75.000 KM.

“Hvala našim donatorima, ovo je jedno savremeno opremljeno vozilo koje će pomoći da se spase mnogi životi u Kalesiji”, kazao je za Kalesija online načelnik Rasim Omerović.

“Ovo nije prvi put da nam ljudi iz ove organizacije pomažu, i do sada smo sarađivali, a nadam se da će se to i nastaviti u budućnosti”, istakao je Omerović.

Riječi hvale kada je u pitanju saradnja sa načelnikom Omerovićem nije krio ni Willim Pronk koji je kazao da je načelnik ispunio sve ono što im je obećao prije tri mjeseca kada su trajali pregovori za sanitetetsko vozilo.

2Predstavnici ove organizacije su i direktora Doma zdravlja Nusreta Sinanovića koji će koristiti ovo sanitetsko vozilo upoznali i sa svim aparatima koji su stigli, ali i sa načinom korištenja vozila.

“Sve što su nam poklonili je veoma potrebno našoj ustanovi, ali i veoma skupo. To su aparati koje mi ne možemo kupiti jer nemamo toliko sredstava. Zato nam ova donacija mnogo znači. Tu je i mobilni reanimator koji se može i iznositi iz sanitetskog vozila za potrebe pacijenata kako bi se pomoglo”, rekao je Sinanović.

Za nabavku ovog vozila “kumovao” je i sekretar Crvenog križa Kalesija Safet Šahmanović koji je i prije nekoliko godina preko jedne humanitarne organoizacije za Dom zdravlja obezbjedio jedan sanitet. Omerović je goste iz Holandije primio i u svom kabinetu gdje se razgovaralo o drugim projektima koji će biti realizirani u toku ove godine koji su za dobrobit Kalesije.

 

(Kalesija online)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: