RAMAZANSKA PORUKA I ČESTITKA MIZ KALESIJA

Bismillahir-rahmanir-rahim!
Poštovani islamski vjernici i vjernice,
Pred nama je, ako Bog da, ramazani – šerif , u godini hidžretskoj 1435. (1. ramazan je u subotu 1435.h.g., 28. juni 2014.g. ), mjesec Allahovog rahmeta i oprosta grijeha iskrenim Njegovim robovima. Neizrecivo i neizmjerno smo zahvalni Svemogućem Allahu što će nam i ovog ramazana pružiti priliku da Mu iskažemo iskrenu ljubav, odanost i pokornost, i omogućiti da nam svi ramazanski ibadeti budu nadahnuće za promociju dobra i dobrote i da nas zauvijek odvrate od poroka i svih loših djela i navika.
U to ime, Medžlis Islamske zajednice Kalesija, koristi priliku, da u povodu nastupa ramazanskih mubarek dana, izrazi iskrene čestitke svim imamima i njihovim džematlijama, čineći kunut- dovu ramazansku Uzvišenom Rabbu da nam svima podari jaku volju za islamom, u živoj praksi muslimanskoj, i podari zdravlje svake vrste kako bi ovaj mjesec ibadeta, kao istinski ugođaj, proveli u kristalno iskrenoj odanosti i iskrenim namjerama, moleći za sebe, za porodice naše, za džemate naše, za Islamsku zajednicu našu i voljenu našu domovinu Bosnu i Hercegovinu.
Ramazani- šerif predstavlja poseban mjesec u njegovom mobilizatorskom ibadetskom izrazu svakog muslimana. Svaki vjernički trzaj na bolje u ovom ramazanu može se iskoristiti u promoviranje dobra i islamskih vrijednosti
Medžlis Islamske zajednice Kalesija uveliko se nada da će ovog ramazana 1435. hidžretske godine svi naši imami u džematima, učenici i muallime naših medresa , raspoređeni na ramazansku praksu, iskreno nastojati da se izbore isključivo za duhovne islamske potrebe svakog vjernika i vjernice i svojim vjerskim angažmanom omoguće svakom našem džematliji da uživa u ljepoti islama i blagodati ramazana.

U to ime: Ramazan šerif mubarek olsun!

 

MEDŽLIS ISLAMSKE ZAJEDNICE
K A L E S I J A

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: