Radovi na izgradnji vodovoda u Kikačima se odvijaju se prema planu

Javno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” Kalesija već uveliko izvodi radove na izgradnji primarne vodovodne mreže Babajići-Kundakovići u mjesnoj zajednici Kikači.

Potpisnik Ugovora o izvođenju ovih radova u ime općine Kalesija, po ovlaštenju općinskog načelnika, Ismet Mešić i savjetnik načelnika Suad Hasanović, zajedno sa direktorom JP “Vodovod i kanalizacija” Kalesija, Senaidom Sinanovićem, obišli su dio trase na kojoj se izvode radovi.

Obilazeći trasu direktor Sinanović je predstavnicima Općine dao objašnjenja o vrsti, kvalitetu i dinamici radova koji se vrše na području Kikača.

vodovod Kikaci 2

 

Ismet Mešić izrazio je svoje zadovoljstvo dosad izvršenim radovima i ovom prilikom čestitao direktoru i zaposlenicima ovog preduzeća na profesionalnom odnosu prema ovom projektu.

Posebno istaknuvši dobru saradnju sa stanovnicima naselja u Mjesnoj zajednici Kikači koji su pokazali maksimalnu kooperativnost u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa u realizaciji ovog projekta, Mešić je obećao da će općina Kalesija učiniti maksimalne napore kako bi građani naselja Kikači, Babajići, Dedajići, Kovačevići i Babina Luka što prije dobili vodu, odnosno da se ovaj projekat vrijedan oko 220.000 KM završi u predviđenom roku.

Uskoro se očekuje početak radova i na samom rezervoaru vode u Kundakovićima.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: