Radnici “Dite” do kraja godine priželjkuju strateškog partnera

Radnici Fabrike deterdženata “Dita”, koji su se proteklih godina borili za opstanak preduzeća, danas obilježavaju 39. rođendan svog radnog kolektiva. Također na današnji dan prije godinu obnovljena je proizvodnja u “Diti” u trenutku kada su mnogi vjerovali kako je to nemoguće.

– Govorili su nam da mi to ne možemo i da mi to ne znamo. Uglavnom su takve priče dolazile od bivših radnih kolega koje su na neki način sahranile ovu fabriku. Pokazali smo im da znamo i hoćemo. Krenuli smo sa četiri artikla, a za kalendarsku godinu na tržište smo vratili sve artikle sa “Ditine” proizvodne linije – kaže Dževad Mehmedović, predsjednik Sindikata “Dite“.

U “Diti” je otvoren stečajni postupak, a prema riječima stečajnog upravnika Hajrudina Kunalića u proteklu godinu uloženo je 100.000 KM vlastitih sredstava u pokretanje proizvodnje.

– Nažalost dva prethodna pokušaja prodaje “Dite” su propala. Novi je zakazan za kraj augusta. Nadamo se da će “Dita” do kraja godine dobiti strateškog partnera, koji će nastaviti sa proizvodnjom deterdženata – kaže Kunalić.

Radnici “Dite” kažu kako su spasili fabriku zbog sebe, ali i zbog omladine, koja zaposlenje treba tražiti u ovoj radnoj zajednici.

– Priželjkujemo da ćemo do kraja godine dobiti strateškog partnera. Naravno ne želimo partnera koji će zatvoriti fabriku, već partnera sa iskrenim namjerama koji će širiti kapacitete i “Ditu“ vratiti na tron Balkana – kaže Mehmedović.

Ne treba zaboraviti da je prije godinu uz “Ditu“ stao naš trgovački lanac “Bingo”, a potom “Konzum“, “Omega“, “Amko komerc“ i drugi. Također, u ozdravljenju “Dite“ nemjerljiv je doprinos kupaca, koji su kupovali dobro znane artikle, koji su po rezultatima prodaje na prvim mjestima.

Avaz

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: