Radnici Aide prenoćili u prostorijama firme

Radnici tvornice obuće “Aida” proveli su noć u prostorijama firme gdje ih je sinoć posjetila i policija.

– Sinoć je policija bila ovdje jer je poslao naš direktor Bahrudin Bašić optužujući radnike da su mu provalili u kancelariju. Međutim, policija je napravila zapisnik, vidjela da su vrata normalna i da ništa nije provaljeno i otišla je. Sada čekamo da dođe neka od televizija da snimi da vrata nisu provaljena kao i sekretaricu da dođe, također, vidjeti da ništa nije provaljeno. Naš direktor se počeo služiti i takvim vrstama laži da nas je počeo optuživati za nešto što naočigled nije urađeno, kazao je Hasan Užičanin, zamjenik predsjednice sindikata radnika tvornice obuća “Aida”.

Pošto radnici jučer nisu postigli dogovor s vlastima oni će danas nastaviti s protestima ispred sjedišta Vlade TK.

Mulaga Fejzić, ministar industrije, energetike i rudarstva, i njegov zamjenik Ishak Gergić su upravo primili na sastanak predstavnike Sindikata radnika tvornice “Aida” na kojem će pokušati doći do nekakvog dogovora kako bi radnici prekinuli proteste koji traju od jučer.

– Nećemo otići odavde sve dok ne pozovete našeg direktora Bahrudina Bašića da dođe i da nam kaže u šta je potrošio sredstva koja su stizala u tvornicu od Vlade, od novaca za kožu…, kazao je Hasan Užičanin, zamjenik predsjednice sindikata radnika tvornice obuća “Aida”.

Užičanin je poručio ako se danas ne ispune navedeni zahtjev koji traže da će ponovo praviti “belaj” time što će pokušati ući u Vladu TK.

 

 

(Dnevni avaz)

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: