Puštena u upotrebnu područna ambulanta u Raincima Donjim (FOTO)

Mještanima Rainaca Donjih danas je na upotrebu predat novosagrađeni objekat za potrebe MZ-e , u sklopu kojeg se nalazi i moderno uređena područna ambulanta.

Otvaranjem područne ambulante, koja će raditi u sklopu JZU Dom zdravlja Kalesija, građanima će već od danas biti na raspolaganju korištenje usluga zdravstvene zaštite u Raincima Donjim. Građanima  Rainaca Donjih i Zatesa će u ovom ambulanti zdravstvene usluge pružati jedan ljekar specijalista porodične medicine i jedan medicinski tehničar.

Presijecanjem vrpce,  područnu ambulatu je u upotrebu pustio Hajrudin Huseinović, sekretar Općinskog vijeća  Kalesija i stanovnik Rainaca  Donjih, koji je prema riječima presjednika Vijeća MZ-e, učinio veliki napor prilikom izgradnje ovog objekta.

Kompletna investicija iznosila je oko 100 hiljada KM, od čega je općina Kalesija obezbijedila 80 hiljada KM, mještani Rainaca Donjih su prilikupili oko 10 hiljada KM, dok je isto toliko novca osiguralo i Vijeće MZ-e Rainci Donji. Kamen temeljac za izgradnju područne ambulante u Raincima je je položen 4. augusta 2012. godine. Dvije i pol godine kasnije, ambulanta je biti puštena u upotrebu.

Prema riječima Nusreta Sinanovića, direktora Doma zdravlja Kalesija, nabavku medicinske opreme obezbijedilo je  Federalno ministarstvo zdravstva, kroz projekat „ Jačanja zdravstenog sektora“.

Za mještane Rainaca Donjih  ovaj objekat je od izuzetne važnosti, jer im dodatno približava  medicinske usluge i time pruža prilika da lakše dođu do ostvarivanja prava na zdravstvenu zaštitu.

Svečanom puštanju u rad novosagrađene područne ambulatne u Raincima Donjim prisustvovao je i načelnik općine Kalesija, Nedžad Džafić, koji je kazao da će općina Kalesija i u budućnosti podržavati izgradnju ovakvih i sličnih objekata, koji će građanima omogućiti brži i lakši način ostvarivanja zadravstvene zaštite.

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: