Prvi seminar o postupcima i načinu uvođenja certifikacije po međunarodnim standardima

U organizaciji Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona, danas će se sa početkom u 11,00 sati, u sali Kantonalne privredne komore, na adresi Trg slobode bb u Tuzli održati prvi u nizu od pet besplatnih seminara koji organizuje Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona s ciljem jačanja internih upravljačkih kapaciteta u malim i srednjim preduzećima i obrtima.

Riječ je o Certifikaciji sistema okolinskog upravljanja EN ISO 14001:2004 i postupku dobijanja okolinskih dozvola predavača Nermina Alića TQM d.o.o. Lukavac koji će predstavnike MSP-a i obrta sa Tuzlanskog kantona upoznati sa novinama na ovom polju, kako bi primjenom navedenog certifikata u svojim firmama zaštitili životnu sredinu i ujedno postali konkurentniji na tržištu. Na seminaru će biti prezentirana i uloga zaštite od eksplozija u MSP i obrtima od strane predavača iz Udruženja Atex iz Tuzle.

Seminaru će prisustvovati brojni poduzetnici sa Tuzlanskog kantona, a uvodnu riječ će dati ministar razvoja i poduzetništva Nermin Hodžić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: