Prva i jedina amaterska košarkaška liga u BiH i ove godine u Kalesiji

U nedjelju (31. maja 2015.) starta 4. sezona AKOL-a, prve i jedine amatareske košarkaške lige u BiH.

U četvrtoj sezoni AKOL-a učestuvuje deset ekipa iz četiri općine sa područja Tuzlanskog kantona, a titulu brani ekipa “Propali Talenti” iz Tuzle, a prije njih titule su osvajale ekipa NEON i juniorska ekipa KK Bosna Kalesija.
U novoj sezoni AKOL se proširio i na četvrtu općinu, Srebrenik, koja se pridružila porodici košarkaških entuzijasta iz Kalesije, Tuzle i Živinica.

Kvalitet ekipa i igre raste iz sezone u sezonu, a očekivanja su da će četvrta sezona kvalitet podići na novi nivo.
Ono čemu organizatori teže, jeste da se ova liga bude pod krovom košarkaške kuće BiH, što bi omogućilo učešće ekipa iz cijele BiH, a proteklih godina interes za amatersku košakašku ligu su pokazali u mnogim bh. gradovima.
No, o tome nekom drugom prilikom.

Kada je u pitanju četvrta sezona, od noviteta treba izdvojiti da će se u svakom kolu snimati barem po jedna utakmica, te da će se u svakom kolu birati i najkorisniji igrač. Također, nakon posljednjeg kola regularnog dijela sezone, a prije doigravanja najbolje četiri ekipe, po prvi put će se odigrati “All Star”, revijalna utakmica kao nagrada za najbolje igrače lige.
Nastaviće se i sa vođenjem statistike, ekipno i individualno, a i ove sezone najbolji poenter i skakač će dobiti svoj trofej. U četvrtoj sezoni i još jedna novina, a to je da će biti nagrađen i najbolji asistent.

Otvaranje četvrte sezone AKOL-a je planirano za nedjelju (31.maja) sa početkom u 15.00 sati.
Novu sezonu će otvoriti Nedim Salaharević, inače brat Edina Salaharevića, po kome trofej za najboljeg skakača lige nosi ime.
Inače, Edin Salaharević je bio jedan od najvećih talenata juniorske reprezentacije Jugoslavije i tuzlanske Slobode, a ubijen je 1992. godine u srpskom logoru Sušica.

Učesnici četvrte sezone AKOL-a, prve i jedine amaterske košarkaške lige u BiH:

Propali Talenti
Bingo Premier
Corso BiH
Vukovije
Živinice
Miljanovci
Hitmen
NKP
Jala Tuzla
Srebrenik

 

 

(NKP)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.