Protesti završeni, novi najavljeni za sutra, načelnik neće podnijeti ostavku (FOTO)

Današnji prosvjedi u Kalesiji su u cjelosti okončani. Ispred zgrade kalesijske općine u ovom trenutku nema više prosvjednika, svi su se razišli. Situacija je u potpunosti mirna. Svi putevi su prohodni, saobraćaj se odvija nesmetano, ponovo su otvorene neke radnje.

Protestanti njih oko 500 okupilo se danas u centru Kalesije kako bi zatražilo ostavku načelnika Općine Kalesija Rasima Omerovića, te kako bi bili smijenjeni svi od portira do matičara i direktora javnih preduzeća, te smanjenje komunalnih i administrativnih taksi kao i povećanje sredstava za stipendije.

“Nijedan zahtjev nije jasno definisan mi ne znamo s kim pričati i s kim pregovarati o svemu”, kazao je načelnik Omerović. On ističe da je spreman razgovarati sa organizatorima protesta, a ne sa onima koji su spremni na rušenje zgrade i paljenje.

Završena je i sjednica općinskog načelnika i članova Kolegija Općinskog vijeća Kalesija. Nakon sjednice oni su izdali kratko saopćenje koje prenosimo u cjelosti: “Predstavnici svih političkih stranaka koje participiraju u Općinskom vijeću Kalesija iznijeli su svoj stav, vezan za današnja dešavanja: da podržavaju demokratsko i mirno izražavanje nezadovoljstva, a osuđuju svaki vid nasilničkog ponašanja kao što su napadi na državne objekte, imovinu, državne simbole i službena lica”.

Za sutra, međutim, u 13 sati najavljena su nova okupljanja pred zgradom općine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: