Promovisano 125 učenika generacije osnovnih i srednjih škola Tuzlanskog kantona

Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi Tuzlanskog kantona, u saradnji sa  Pedagoškim zavodom Tuzlanskog kantona, svečano su jučer u BKC-u Tuzla promovisali učenike generacije osnovnih i srednjih škola Tuzlanskog kantona, koji su postigli zapažene rezultate svojim znanjem, trudom i radom u obrazovanju i učenju u školskoj 2011/12. godini

Na manifestaciji je promovisano 125 učenika, od toga 89 iz osnovnih, a 36 iz srednjih škola. Učenicima su pored knjiga,  obezbijeđene i jednokratne stipendije u visini od 100,00 KM.

 

Ministrica prof. dr. Nađa Avdibašić-Vukadinović, uručila je priznanja i čestitala učenicima generacije, te je istakla važnost obilježavanja ove manifestacije, jer kako kaže ovo možemo posmatrati kao sumiranje rezultata koje su osnovci i srednjoškolci postigli svojim znanjem, i ovo ima značajno mjesto u finalizaciji svega što su uradili u toku školske godine. “Ponosna sam i radosna, jer mi se pružila prilika da lično pozdravim i čestitam na uspjehu učenicima generacije osnovnih i srednjih škola Tuzlanskog kantona. I svakako, što imam mogućnost da obećam da će njihov trud i zalaganje i ubuduće biti podržavani, te da im se osiguraju uslovi da postignu maksimum u svom obrazovanju, učenju, radu i stvaranju.”

 

 

Pored ministrice, nagrade su uručili direktor Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona prof. Adem Šehidić i mr.sc.Mersija Jahić, pomoćnica ministrice za nauku i obrazovanje.

 

U okviru ove manifestacije kojoj su prisustvovali roditelji, nastavnici, profesori, direktori škola i prijatelji izveden je kulturno-umjetnički program u kojem su nastupili učenici Osnovne škole “Sjenjak”Tuzlai Osnovne muzičke školeTuzla.

 

MINISTARSTVO OBRAZOVANJA,

 NAUKE, KULTURE I SPORTA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: