PROHODNI SVI PUTEVI NA PODRUČJU OPĆINE KALESIJA

Zbog snijega koji je padao tokom noći ili još uvijek pada, otežano je saobraćanje na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini. Saobraćaj se na magistralnom putu  M4,Tuzla– Zvornik odvija bez problema i zastoja, ali se ipak vozači upozoravaju da vožnju prilagode uslovima na putu, kao i da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme. Iz Policijske stanice Kalesija informacija da nema većih problema u odvijanju saobraćaja na području općine Kalesija.

Pripadnici policije redovno prate stanje saobraćaja na području općine i  preventivno djeluju na vozače, po pitanju sigurnosti saobraćaja.

Prema informacijama iz Općinskog štaba Civilne zaštite Kalesija, svi loklani putni pravci na području općine Kalesija su prohodni. Ekipe Civilne zaštite su protekla dva dana bile angažovane na čišćenju prioritetnih putnih pravaca i uklanjanju snijega sa trotoara i prilaza važnijim institucijama i objektima na području Općine Kalesija.

Stanovništvo se upozorava da vodi računa o primjerenom odijevanju i poledici, posebno nakon današnjih snježnih padavina, jer je novi sloj snijega prekrio led koji je stvoren prednodnih dva dana.

Također, iz Općinskog štaba Civilne zaštite upozoravaju građane da su, prema Odluci o komunalnom redu, obavezni očistiti snijeg ispred svojih stambeno – poslovnih objekata.

Snadbijevanje vodom i strujom na području općine Kalesija je uredno. 

Vrijeme: jutros je u Kalesiji i okolnim mjestima oblačno vrijeme, sa snijegom. Temperatura zraka u Kalesiji u 8 sati iznosila je -5 stepeni celzija, relativna vlažnost vazduha 97 %, a atmosferski pritisak 980 hektopaskala. Prema prognozama danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme, sa snijegom, uz maksimalnu dnevnu temperaturu do 0 stepeni celzija.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: