Prohodni putevi na području općine Kalesija

Zbog sniježnih padavina, saobraćaj na području Tuzlanskog kantona se odvija otežano.  Svi magistralni i regionalni putevi su prohodni. Ekipe zimskih službi su na terenu i rade na čišćenju snijega. Nema zametenih i neprohodnih puteva. Visina sniježnog pokrivača u visinskim zonama je i do 50 cm.

Na području općine Kalesija svi putevi su prohodni, a radnici civilne zaštite danas su angažovani na uklanjanju snijega u centru Kalesije i u visinskim zonama.

Prema riječima Nijaza Hamidovića, šefa Službe civilne zaštite općine Kalesija tokom jučerašnjeg i današnjeg ekipe civilne zaštite su bile angažovane na čišćenju lokalnih puteva u visinskim zonama u Hrasnu Donjem i Gornjem, Petrovicama, Lipovicama, Jelovom Brdu, na Brdima i u Vukovijama Gornjim.

S obzirom da je raspoloživa mehanizacija i dalje na terenu, Hamidović očekuje da će sutra do podne svi putevima na području kalesijske općine biti u potpunosti očišćeni od snijega.

Također, podsjeća sve građane,  vlasnike stambenih i poslovnih objekata na području općine Kalesija, da su dužni uklone snijeg ispred svojih objekata i time omoguće normalno kretanje pješaka i doprinesu sveukupnoj normalizaciji  stanja na području kalesijske općine.

 

 

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: