Profesorica biologije Mirsada Begović nova ministrica obrazovanja TK

Mirsada Begović, profesorica biologije u Gimnaziji Ismet Mujezinović u Tuzli, novi je prijedlog za ministricu obrazovanja, nauke kulture i sporta u Vladi Tuzlanskog kantona, potvrđeno je za portal Faktor.ba.

Naime, stranački organi Demokratske fronte, koja je prema raspodjeli dobila ovo Ministarstvo, odlučili su Begi Gutiću, mandataru za sastav nove Vlade dostaviti upravo ime ove profesorice. Naime, posljednjih dana je povučen prijedlog po kojem je Saša Delić, diplomirani defektolog iz Lukavca trebao biti ministar obrazovanja. Ovaj prijedlog je navodno povučen nakon pritisaka nekoliko udruženja i nevladinih organizacija.

U proteklim sedmicama je za poziciju ministra obrazovanja bilo pradlagano i spominjano nekoliko osoba. Najprije su spominjani Sabid Zekan i Mirela Duranović, a potom kao zvanični prijedlog je upućeno ime Aldine Kesić. Ona je navodno odustala iz privatnih razloga.

U međuvremenu se pojavilo ime i Zlatana Saračevića, bacača kugle i jednog od najboljih sportista u historiji naše zemlje. No, on nije dobio potrebnu podršku.

Nakon toga je predložen Saša Delić.

Madatar Gutić će obaviti razgovor za Mirsadom Begović, a za sutra je zakazana sjednica Skupštine na kojoj bi trebala biti potvrđena nova Vlada Tuzlanskog kantona.

 

 

(S.K./Faktor.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: