PRODUŽEN ROK ZA PREMIJE ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA DO 30.JUNA

Zavod zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona obavještava osigurana lica da je rok za uplatu godišnje premije osiguranja za 2011. godinu produžen do 30.06. tekuće godine.

Visina premije osiguranja je 16,00 konvertibilnih maraka po osiguranom licu.

Premija osiguranja plaća se na račun Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona na šalterima svih pravnih lica ovlaštenih za platni promet – banke i pošta.

Nakon uplate premije osiguranja za 2011. godinu ista se aplicira u zdravstvenu legitimaciju u poslovnici zdravstvenog osiguranja prema mjestu prebivališta osiguranog  lica.

Po isteku utvrđenog  roka, premiju osiguranja za 2011. godinu će moći uplatiti samo osobe koje se prvi put prijavljuju na obavezno zdravstveno osiguranje u matičnu evidenciju Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona.

 

Osigurana lica koja ne izvrše uplatu premije osiguranja do predviđenog roka snosit će dio troškova zdravstvene zaštite prilikom korištenja iste saglasno Odluci o neposrednom učešću osiguranih lica u troškovima korištenja zdravstvene zaštite na teritoriji Tuzlanskog kantona.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: