Produžen rok za predaju dokumentacije potrebne za upis u srednje škole

Zbog komplikovane i dugotrajne procedure izdavanja dokumentacije kojom se potvrđuje pripadnost porodici demobilisanog borca, te kratkog roka za predaju dokumentacije za upis u srednje škole na području Tuzlanskog kantona, na zahtjev Ministarstva za boračka pitanja, rok za predaju dokumentacije kojom se potvrđuje pripadnost porodici demobilisanog borca prolongiran je do petka 12.6.2015. godine do 12 sati.

Naime, kandidati, učenici za upis u srednje škole svu ostalu potrebnu dokumentaciju za upis u srednju školu trebaju predati zaključno sa sutrašnjim danom (10.6.2015. godine), s tim da će do petka 12.6.2015. godine do 12 sati, tu dokumentaciju moći dopuniti dokumentacijom kojom se potvrđuje pripadnost porodici demobilisanog borca.

Inače, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta je 8.6.2015. godine objavilo Konkurs za upis učenika u prvi razred srednjih škola na području Tuzlanskog kantona, koji će biti otvoren zaključno sa sutrašnjim danom (10.6.2015. godine), saopćeno je iz Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi TK-a.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: