Pripreme za Specijalnu olimpijadu

Završne pripreme za održavanje Državnog prvenstva osoba s posebnim potrebama u košarci, koje će se u okviru Specijalne olimpijade održati u ponedjeljak 26. septembra u prostorijama i na stadionu JU „Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju“, bile su tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića sa predsjednicom Kluba specijalnih sportova „Tuzla“ Nerminom Mujić i direktorom Zavoda Damirom Muratovićem.

Kako je istaknuto ovo je jedinstvena sportska manifestacija ovog tipa u našoj zemlji, na kojoj će učestvovati osobe sa posebnim potrebama iz cijele Bosne i Hercegovine.

„Počašćen sam pozivom da prisustvujem ovom događaju. Vlada Tuzlanskog kantona ima poseban senzibilitet prema osobama s posebnim potrebama i to smo više puta do sada i pokazali“ istakao je tokom sastanka premijer Gutić i ponudio eventualnu dodatnu podršku i pomoć Vlade TK za organizaciju ove manifestacije.

Kako je danas naglašen, ovom prilikom svečano će biti otvoren i novoopremljeni sportski teren koji su Zavodu donirali bosanskohercegovački nogometni reprezentativci Asmir Begović i Elvir Rahimić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: