Prinudna uprava preuzima N/FSBiH

UEFA je donijela odluku prema kojoj će prinudna uprava u N/FSBiH brojati pet članova, uglavnom stranaca, a ova će odluka biti ozvaničena u narednim danima.

Naime, nakon odluke Skupštine N/FSBiH da odbaci prijedloge statuta UEFA i FIFA, Evropska fudbalska federacija smijeniće sadašnje čelnike N/FSBiH, koji su do sada primali platu iz budžeta UEFA-e, te će imenovati prinudnu upravu, sastavljenu uglavnom od stranaca.

Najbliži mjestu šefa ove prinudne uprave je Slovenac Rudi Zavrl, koji je prisustvovao sjednici Skupštine kao posmatrač ispred UEFA-e i koji je u svom izvještaju čak donekle i ublažio stvarnu situaciju, kako sankcije ne bi bile preoštre!

Za sada još uvijek nije poznato ko će se naći u prinudnoj upravi, ali se pretpostavlja da ona neće biti dugo na čelu N/FSBiH. Tačnije, kako smo saznali iz pouzdanih izvora bliskih UEFA-i, ova će prinudna uprava biti na svojoj funkciji samo devet do deset dana, u kojima bi trebala pripremiti teren za nove izbore, na kojima bi se trebali imenovati novi čelnici N/FSBiH.

Da li će se suspenzija N/FSBiH odnositi i na reprezentaciju još uvijek nije poznato, kao što nije ni poznato koje će sve posljedice imati uvođenje prinudne uprave.

 

SportSport.ba

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: