Pretučena inspektorica u Kalesiji

Samira Dukić tržišno-turistička inspektorica Općine Kalesija, zadobila je povrede za koje se nisu izjasnili ljekari UKC-a Tuzla, nakon što ju je u naselju Dubnica napao Ibrahim Jahić vlasnik jedne trgovinske radnje.

Kako je za RTV Slon potvrdila inspektorica Samira Dukić, napad Ibrahima dogodio je se u ponedjeljak oko 11:50 sati ispred njegove prodavnice u Dubnici.

– „Na teren smo izašli po pozivu građana u Dubnici vezano za komunalne teme, a kada smo prošli pored prodavnice Ibrahima Jahića vidjeli smo da radi iako je predhodno odjavio prodavnicu, s obzirom na posao kojim se bavimo to je predstavljalo kršenje Zakona pa smo odlučili da izvršimo i kontrolu njegove radnje. Nakon što sam došla do ulaza u prodavnicu, vidjela sam da je prodavnica zaključana. Nekoliko metara od prodavnice Ibrahim je bio udaljen i upućivao mi je verbalne prijetnje da će me ubiti, a nakon toga krenuo je prema meni i fizički me napao” – istakla je inspektorica Dukić.

Nakon što je inspektoricu udario najvjerovatnije zatvorenom šakom u predjelu glave i vrata, Jahić se nije na tome zaustavio nego je krenuo i prema automobilu inspekcije kako bi se obračunao i sa ostalim inspektorima.

O svemu je upoznata i kalesijska policija, kao i dežurni tužilac, a Ibrahim Jahić je od ranije poznat po prijetnjama koje je upućivao pomenutoj inspektorici.

 

rtvslon

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: