Preminuo doajen bh. novinarstva Zoran Kapetanović

Noćas je u Tuzli, preminuo doajen bosanskohercegovačkog novinarstva,  Zoran Kapetanović. Dugo se borio sa teškom bolešću. Bitku nažalost nije dobio. Preminuo je u 66. godini.

Rođen je 25. januara 1949. godine. Novinarstvom se počeo baviti 1970. godine u omladinskom listu Spektar, a potom i u sarajevskim Večernjim i dopisništvu Borbe. 1973. godine dolazi na Radio Sarajevo. Nakon uspjeha koji postiže kao jedan od urednika kultne radijske emisije „Đerdan“, slijedi i angažman na tadašnjoj Televiziji Sarajevo. 1994. godine dolazi u Tuzlu, gdje se nastavlja baviti novinarstvom. Obavlja funkciju direktora Radio Tuzle, a godinu dana kasnije zajedno sa suprugom Jasnom, kao kadrovsko pojačanje dolazi na tadašnju Televiziju Tuzlansko-podrinjskog kantona. U ovoj medijskoj kući obavlja dužnost urednika Kulturno-zabavnog programa, urednika Jutarnjeg programa te niza uspješnih televizijskih projekata. Svojim radom, profesionalnim ugledom i znanjem punih 19 godina davao je nemjerljiv doprinos razvoju Radio-televizije Tuzlanskog kantona. Početkom 2014. godine otišao je u zasluženu penziju s obećanjem da će svoje bogato životno i novinarsko iskustvo pretoči u knjigu. Nažalost, u tome ga je spriječila teška bolest sa kojom se borio posljednjih godina. Nije uspio dobiti tu bitku, uprkos nevjerovatnoj hrabrosti, životnoj volji i optimizmu.

Komemoracija Zoranu Kapetanoviću, bit će održana u četvrtak, 26. marta s početkom u 13 sati u Narodnom pozorištu Tuzla. Sahrana je istog dana u 15 sati na tuzlanskom groblju Trnovac.
 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: