Premija na novom lotu dva miliona eura!

Države nastale raspadom bivše Jugoslavije dogovorile su zajednički projekt – ex Yu loto koji treba da startuje već ovog ljeta. Premija će se izvlačiti svakog četvrtka i to u Ljubljani uz direktan TV prenos u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji i to na jezicima tih zemalja.

Asocijacija lutrijskih organizacija šest država već je pripremila pravilnik i trenutno se radi na usklađivanju zakonskih okvira u svakoj zemlji ponaosob što je preduslov za početak zajedničke igre na sreću. Uporedo s tim, do u detalje se razrađuju tehnički i organizacioni detalji. Naredni sastanak direktora nacionalnih lutrijskih organizacija održat će se u februaru u Beogradu i tada će javnosti biti saopšteno više detalja o ex Yu lotu.

Prema dosadašnjim dogovorima, fond za isplatu dobitaka u svim država iznosit će 50 posto svih uplata u svakoj od zemalja.

Kako trenutno stoje stvari, listić će koštati jedan euro, a igrači će pogađati pet od 50 brojeva koliko će loptica biti u bubnju.

Upućeni u cijeli projekt kažu da će zapravo ovaj zajednički loto šest država biti identičan čuvenom „Euro milionsu” kojeg organizuje devet evropskih zemalja i u kojem premija iznosi oko 15 miliona eura. Ako nekoliko sedmica ne bude izvučena, premija se penje na vrtoglavih 50 miliona eura!

Organizatori ove igre na sreću računaju na 20 miliona igrača svake sedmice, a početni džekpot iznosit će najmanje dva miliona eura.

Iz Asocijacije lutrijskih organizacija jugoistočne Evrope su saopćili da regionalni, odnosno ex Yu loto neće nikako i ničim ugroziti nacionalne lutrijske kuće koje će zadržati svoje igre na sreću.

(SAN)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.