Predstavnik BiH Vukašin Brajić u finalu Eurosonga

Vukašin Brajić, predstavnik Bosne i Hercegovine na ovogodišnjem izboru za najbolju pjesmu Evrope u Oslu, plasirao se u finale takmičenja samouvjerenom izvedbom pjesme Dine Šarana “Thunder & Lightning”. Na sceni su ga pratili sjajni bek vokali Elma Selimović, Danijela Večerinović, Dunja Gelineo-Kajević, Edvin Hadžić i Marko Vulinović. Osim naše zemlje u finale su se plasirale: Moldavija, Rusija, Grčka, Portugal, Bjelorusija, Srbija, Belgija, Albanija i Island.

Prema prognozama posjetilaca popularne web stranice esctoday.com najveće šanse imala je upravo popularna radijska i TV voditeljica Hera Björk iz Islanda. Telenor Arena ugostila je preko 18.000 gostiju koji su imali tu sreću da svoju zemlju uživo bodre u prvoj polufinalnoj večeri 55. po redu Eurosonga. Od ukupno 39 ovogodišnjih zemalja – učesnica u utorak navečer je nastupilo njih 17. Vukašin je pjevao osmi.

Ono što je ove godine uvedeno kao novina je glasanje od početka prve numere. Pored gledalaca najpopularnijeg muzičkog showa u Evropi glasa i stručni žiri.

I ovoga puta najviše pjesama izvedeno je na engleskom jeziku, njih devet. Gledaoce je kroz show vodilo troje voditelja – Nadia Hasnaoui, Erik Solbakken i Haddy Jatou N’Jie.

Iako nam kladionice nisu ulijevale nadu u uspjeh, siguran plasman u finalnu večer zasigurno će dati krila bh. delegaciji prevođenoj 26-godišnjim Vukašinom da u subotu, 29. maja, ponovi vatreno svoju rock numeru uz bijela svjetla u pozadini, dosta dima i zvuke grmljavine te ostvari što bolji plasman.

Sarajevo-x.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: