Predsjednik Općinskog odbora BPS-a Kalesija prešao u SDA

Općinski odbor Stranke demokratske akcije Kalesija u svom radu bilježi sve bolje rezultate, kako u smislu izborne pobjede, tako i realizacijom drugih planova. Jedan od planova Stranke je omasovljenje članstva i jačanje kadrovskih potencijala. Najsvježiji takav primjer je učlanjenje u SDA Kalesija g. Bošnjaković Damira, profesora historije, iz Tojšića.

Predsjednik Općinskog odbora Stranke demokratske akcije Kalesija g. Džafić Nedžad u petak 19.12.2014. u prostorijama Stranke upriličio je svečano potpisivanje pristupnice i članske karte za g. Bošnjaković Damira. Bošnjaković je, inače, bio predsjednik Općinskog odbora BPS-Sefer Halilović i nosilac liste za Parlament Federacije BiH u izbornoj jedinici 4 na oktobarskim izborima.

Kao razloge pristupanja Stranci demokratske akcije g. Bošnjaković je naveo svoju želju da bude dio Stranke koja je jedina od svih političkih subjekata ostala dosljedna svojoj orijentaciji, te potvrdila svoj kontinuitet i istrajnost u namjeri očuvanja Bošnjaka i Bosne i Hercegovine. Posebno je, prema riječima g. Bošnjakovića, prevagnula činjenica da je, u nedavno započetom procesu uspostavljanja otvorenosti, transparentnosti i jednakosti prema svojim članovima u SDA Kalesija, prepoznao istinske vrijednosti  i časne namjere predsjednika OO SDA Kalesija i članova  izvršnih organa Stranke koji su odlučno krenuli u demokratske procese kojima se prepoznaju i vrednuju moralne kvalitete ljudi.

Predsjednik Općinskog odbora SDA Kalesija g. Džafić Nedžad je izrazio zadovoljstvo pristupanjem g. Bošnjakovića u članstvo SDA, posebno iz razloga što se radi o, kako je naveo, „ poštenoj i uglednoj osobi, akademski obrazovanom građaninu, čovjeku koji uživa povjerenje velikog broja građana Tojšića, kao i cijele Kalesije, a što je potvrdio i broj glasova koje je kao kandidat BPS-a dobio na prethodnim izborima.“

Predsjednik Džafić je istakao da je ovaj izdvojeni primjer svečanog potpisivanja pristupnice novog člana potvrda opredijeljenosti  Stranke da okuplja kvalitetne, uzorne i poštene ljude, te da će vrlo brzo Općinski odbor Stranke demokratske akcije Kalesija upriličiti svečani prijem za veći broj Kalesijaca koji su izrazili želju za pristupanjem u SDA Kalesija i time još više ojačati i zadržati lidersku poziciju u političkom životu Kalesije.

 

 

Služba za informisanje SDA Kalesija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.