U OPĆINSKO VIJEĆE KALESIJA ULAZI DESET POLITIČKIH SUBJEKATA ?

Na osnovu preliminarnih rezultata u Općinsko vijeće Kalesija ušlo je deset političkih subjekata.

Najveći broj glasova dobila je SDA – 5.075 glasova, drugi je SDP-e sa 3.681 glas. Najveće iznenađenje priredila je Narodna stranka radom za boljitak koja je osvojila 1.574 glasa, zatim slijede BPS – Sefer Halilović sa 1.493 glasa, Stranka za BiH – 1.302 glasa, SBBBiH 1036 glasova. U novom sazivu Općinskog vijeća Kalesija vijećnike će još imati Snaga ekonomskog pokreta sa 798 glasova, SDU – 751 glas i A SDA sa ukupno svojenih 745 glasova. Kada se ovi preliminarni glasovi pretvore u mandate, SDA će najvjerovatnije imati 8 vijećnika, SDP – 6, NSRZB – 3, BPS – 2, SBiH – 2, SBBBIH – 2, SEP, SDU i A SDA po jednog vijećnika. Sa liste pripadnika nacionalne manjine u Općinsko vijeće je ušao Mehmed – Meho Suljkanović, koji se izjasnio kao Turčin sa osvojenih 111 glasova.

Podsjećamo da se radi o preliminarnim rezultatima, a konačne rezultate objavit će CIK BiH.

S obzirom da smo tokom jučerašnjeg dana, na osnovu prvih preliminarnih rezultata,  objavili imena kandidata koji su obezbijedili ulazak u Općinsko vijeće iz Općinske izborne komisije smo obaviješteni da  je prilikom unosa podataka dolazilo do čestog pada sistema što je izazivalo probleme prilikom unosa  podataka u aplikaciju, a što bi u konačnici moglo rezultirati različitim podacima u odnosu na prve preliminarne rezultate. 

Zbog toga  smo ukolinili imena kandidata koji su najbolje plasirani u okviru kandidatskih listi, a konačna imena novoizabranih vijećnika  objavit će CIK BiH. 

 

M.Zulić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: