POTPREDSJEDNIK FBiH PUDARIĆ POSJETIO KALESIJU

U posjetu Kalesiji, danas boravi potpredsjednik Federacije, Svetozar Pudarić. Po dolasku u Kalesiju Pudarić je, u povodu obilježavanja Svete Ane i Joakima, prvo  posjetio crkvu u Dubnici kod Kalesije. Svešteniku, Draganu Todoroviću, popredsjednik Federacije uručio je knjigu Sveto Jevanđelje.

 

Nakon posjete dubničkoj crkvi, Pudarić se, u zgradi općine,  susreo sa načelnikom, Rasimom Omerovićem, gdje razgovarano o procesu povratka građana srpske nacionalnosti, aktuelnim problemima i pravcima razvoja općine Kalesija.

Govoreći o pomoći izvršne vlasti FBiH Pudarić je, između ostalog kazao  da općina Kalesija mora odrediti prioritete razvoja i pripremiti projekte za koje očekuje sredstva od federalne vlade.  Općinski načelnik Rasim Omerović je potpredjednika FBiH upoznao sa svim problema sa kojima se suočava kalesijska izvršna vlast i izrazio nadu da će Vlada FBiH iznaći sredstva da u narednoj godini pomogne u nastavku realizacije nekih važnijih projektakata na području općine Kalesija, od kojih je jedan od najbitnijih završetak radova na izgradnji sportske dvorane. U poslijepodnevnim satima, potpredsjednik Federacije, Svetozar Pudarić posjetiće firmu CPA u Tojšićima, gdje će se sastati sa direktorom ove firme, Vildanom Ušćuplićem.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: