POTPISANI UGOVORI O ISPORUCI GRAĐEVINSKOG MATERIJALA ZA RASELJENE OSOBE I POVRATNIKE U TK-u

Dio povratnika i raseljenih osoba, dobitnika paketa građevinskog materijala za izgradnju individualnih i gospodarskih objekata, danas je  potpisao ugovore o donaciji.

Ministar za rad, socijalnu politiku i povratak TK-a Sead Hasić danas je potpisao i Ugovor s isporučiocem građevinskog materijala koji će biti dodijeljen povratnicima i raseljenim  osobama na području Tuzlanskog kantona, ali i Republike Srpske.

Za pakete građevinskog materijala za sanaciju stambenih jedinica i izgradnju gospodarskih objekata ove godine pristiglo je 488 prijava, od čega je 338 prijava ispunjavalo uvjete javnog oglasa.

Nakon vrednovanja, u skladu s kriterijima javnog poziva, Komisija je odobrila  120 prijava za 72 stambena i 48 gospodarskih objekata.

Po riječima ministra Hasića vrijednost donacija iznosi oko 802.000 KM, a posebno se vodilo računa da se pruži podjednaka podrška, kako povratnicima na područje Tuzlanskog kantona, tako i povratnicima na područje Republike Srpske.

„Ove godine dodijelili smo 14 donacija u vrijednosti do 20.000 KM, 58 donacija vrijednosti do 8.000KM, te 48 donacija za obnovu gospodarskih objekata,“ kazao je ministar Hasić.

Obaveza svih korisnika paketa građevinskog materijala je da ispoštuju svoje ugovorima definirane obaveze, kako u pogledu primopredaje materijala, tako i njegove upotrebe, a sve da bi se izbjegle kasnije neugodnosti.

(Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: