POTPISANI ANEKSI KOLEKTIVNIH UGOVORA ZA DJELATNOSTI OSNOVNOG I SREDNJEG OBRAZOVANJA

Anekse kolektivnih ugovora za djelatnosti osnovnog i srednjeg obrazovanja u Tuzlanskom kantonu jučer su potpisali predstavnici sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja i Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona.

Na ovaj način ispunjeni su preduvjeti da proračunski korisnici iz oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja na području Tuzlanskog kantona ostvare svoja prava predviđena kolektivnim ugovorima.

Aneksi ugovora primjenjivat će se od 1. siječnja do usvajanja novih kolektivnih ugovora, a najduže do 31. kolovoza ove godine, navodi se u aneksima. Potpisivanju je prisustvovao i premijer Tuzlanskog kantona Sead Čaušević, koji je ovom prilikom istaknuo da sindikati Vladi Tuzlanskog kantona ne mogu biti protivnici.

“Vlada sve sindikate doživljava kao svoje suradnike i partnere, jer partnerski odnos je jedini ispravan put za rješavanje problema“ rekao je premijer Čaušević, te dodao da će se u narednom periodu izvršiti analiza proračuna Tuzlanskog kantona, sagledati njegove mogućnosti i kapaciteti, te će se na osnovu toga projektirati sporazumi i ugovori.

Predstavnici sindikata su izrazili svoju podršku Premijeru i Vladi Tuzlanskog kantona u cjelini kako u dosadašnjem radu tako i u predstojećim reformskim procesima koji slijede u oblasti obrazovanja. U ime Vlade Tuzlanskog kantona anekse ugovora potpisala je ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona prof. dr. Nađa Avdibašić Vukadinović, u ime Kantonalnog odbora Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke, kulture BiH to je učinio predsjednik Admir Terzić, dok je u ime Samostalnog sindikata radnika osnovnog obrazovanja i odgoja TK aneks potpisao predsjednik Mirzet Pozderović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: