Potpisan ugovor o izgradnji vodovodne mreže u naseljima Babajići – Kundakovići

Općina Kalesija je nastavila sa realizacijom komunalnih i infrastrukturnih projekata planiranih za 2015. godinu.

Općinski načelnik po ovlaštenju, Ismet Mešić,  danas je sa direktorom Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Kalesija, Sinanović Senaidom,  potpisao ugovore o izvođenju radova na izgradnji bazena i primarne vodovodne mreže u naseljima Babajići-Kundakovići u mjesnoj zajednici Kikači, te radova na kanalizaciji i vanjskom vodovodu za gradsku dvoranu u Kalesiji. Vrijednost ugovora za vodovod u Kikačima je oko 220.000 KM, a rok za završetak radova je 180 radnih dana.

1

Radovi na vodovodu i kanalizaciji za gradsku dvoranu su dio preuzetih obaveza općine Kalesija u projektu osnivanja privrednog inkubacionog centra kojeg zajednički realizuje sa Udruženjem za razvoj NERDA. Vrijednost radova na vanjskom vodovodu za gradsku dvoranu je 15.000 KM, a radovi na kanalizaciji na istoj lokacijii će koštati 16.500 KM. Rok završetka ovih radova je 30 radnih dana.

 

2

„Realizacijom  aktivnosti  na  vodovodnom  sistemu  u  Kikačima,  odnosno  izgradnjom  rezervoara  u  Kudakovićima  i  primarnih  distributivnih  vodova  stvaraju  se  pretpostavke  za  napajanje  pitkom  vodom  iz  vodovoda  Kalesija  visinskih  dijelova  naselja  Kikači,  Babajići,  Dedajići, Kovačevići i Babina Luka“ – istakao je načelnik po ovlaštenju  Ismet Mešić.

Direktor Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Kalesija, Senaid Sinanović se zahvalio  načelniku općine na ukazanom povjerenju i dodjeli ovih ugovora uz obećanja da će sva tri  potpisana  ugovora  biti  ispoštovana,  odnosno svi  povjereni radovi  biti  izvršeni  kvalitetno  u  predviđenom roku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.