Potpisan ugovor o asfaltiranju puta Gojčin – Repuh

U kabinetu načelnika općine Kalesija danas je potpisan ugovor o asfaltiranju Regionanog puta Gojčin – Repuh. Radi se o putu koji povezuje općine Kalesija  i Živinice, a koji je od velike važnosti za stanovnike ovih naselja.

Ugovor o izvođenju radova su potpisali Ismet Mešić, u ime općine Kalesija, predstavnici federalnog ministarstva za raseljena osoba i izbjeglice i predstavnik preduzeća „HIH“ –Živinice, kao izvođač radova.

Najveći dio sredstava obezbijedilo je Ministrstvo raseljenih osoba i izbjeglica FBiH, koje će finansirati 80 % sredstava dok je preostalih 20 % izdvojila općina Kalesija.

2

Inače, kompletna investicija na asfaltiranju 800 metara puta na dionici Gojčin – Repuh iznosi 192 hiljade KM.

Po riječima Ismeta Mešića, koji po ovlaštenju mijenja općinskog načelnika, općina Kalesija je prije tri mjeseca aplicirala na ovaj projekat koji je odboren od federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, na čijem čelu je ministar Edin Ramić.

„ Predviđena je izgradnja dionice između Gojčina i Repuha u dužini oko 800 metara, širine postojećeg puta, koji je već ranije izgrađen. Nakon završteka ovog projekta ostat će jedna manja dionica koju bi trebalo asfaltirati. Očekujemo da ćemo naći rješenje i za ovaj dio puta kako bi u potpunosti riješili gorući problem mjestana Gojčina i Jelovog Brda. Uređenjem puta otvaramo bolju perspektivu za razvoj ovog kraja, kazao je Mešić.

1

Svečanom potpisivanju ugovora o asfaltiranju dionice Gojčin – Repuh prisustvovali su i mještani Gojčina koji su izrazili zadovoljstvo što će konačno asfaltirati makadamski put koji je jako frekventan i kojim se skraćuje put ood Gojčina do Živinica.

„Želim se zahvaliti  Ministarstvu za raseljene osobe i izbjeglice FBiH i općini Kalesija koji su prepoznali značaj ovog puta kako za nas koji živimo na području općine Kalesija tako i za naše komšije iz općine Živinice. Nadam se da će se po završetku ove dionice osigurati sredstva za asfaltiranje i preostalih 500 metara puta, koji pored stanovnika Kalesije i Živinica koriste i mještani Osmaka“, rekao je Sead Šehić, predsjednik MZ Jelovo Brdo i Gojčin.

Radovi na asfaltiranju ove dionice će započeti već naredne sedmice, a očekuje se da će za dvadesetak dana biti asfaltirana predviđena dionica.

 

 

Radio Feral

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: