Potpisan Memorandum o saradnji u oblasti poboljšanja položaja srednjoškolaca

U Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona danas je potpisan Memorandum o saradnji u oblasti poboljšanja položaja srednjoškolaca, kvaliteta obrazovanja mladih i razmjeni informacija između resornog ministarstva i Mreže Vijeća učenika Tuzlanskog kantona – mreVUK TK. Memorandum su potpisali prof. dr. Mirsad Kunić, ministar i Kenan Hadžihasanović, predsjednik Mreže Vijeća učenika Tuzlanskog kantona.

Potpisivanje Memoranduma formalizuje sporazum za definisanje partnerskih odnosa i aktivnosti usmjerenih na poboljšanju položaja srednjoškolaca na području Tuzlanskog kantona, a zasnivat će se na sljedećim principima: posvećenosti, otvorenosti i transparentnosti, odgovornosti, efikasnosti i povezanosti kroz zajedničko razvijanje strategije i programa koji se odnose na jačanje položaja srednjoškolske populacije u društvu Bosne i Hercegovine.

Ministar, Mirsad Kunić je ističući važnost potpisivanja Memoranduma rekao: “Veoma mi je drago da su se mladi ljudi srednjoškolskog uzrasta, koji žele da vode računa o svojim interesima, pojavili sa idejom o potpisivanju ovog memoranduma. Ministarstvo će dati svaku podršku ovoj asocijaciji, uvažavat ćemo ih po svim pitanjima, koja se tiču srednjoškolskog obrazovanja, kako stoji u Memorandumu obavještavat ćemo ih, uključivati i donositi zajedno odluke o važnim pitanjima“.

„Zahvaljujemo se resornom ministarstvu što su prepoznali važnost Memoranduma i pristali na potpisivanje istog, što znači pružanje podrške u svim našim aktivnostima. Memorandum je potpisan sa resornim ministarstvima u Zeničko-dobojskom i Unsko-sanskom kantonu, kao i sa dva ministarstva u Republici Srpskoj, a podržan je i od Komisije za pitanja mladih pri Parlamentu Federacije BiH,“ kazao je Kenan Hadžihasanović, predsjednik Mreže Vijeća učenika Tuzlanskog kantona.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.