Potignut dogovor za Konjuh: Garanti za kredit Razvojne banke Općina, Kanton i F BiH

Danas smo uspjeli dogovoriti sa predstavnicima firme Konjuh da se sutra izglasa odluka da Općina bude garant za 2,5 miliona kredita od Razvojen banke FBiH, dok će kanotnalna i federalna vlada zajedno biti garanti za još 10 miliona.

Na sastanku sa općinskim načelnikom Hasanom Muratovićem i predstavnicima Konjuha, održanom danas poslijepodne, postignut je konačan dogovor o pomoći ovoj firmi. Na sutrašnjoj vanrednoj sjednici Općinskog vijeća Živinice trebala bi biti donesena odluka o davanju garancije za kredit Razvojne banke F BiH od 12,5 miliona KM. Taj iznos trebao bi biti dovoljan da Konjuh “digne iz mrtvih”.

 

-Danas smo uspjeli dogovoriti sa predstavnicima firme Konjuh da se sutra izglasa odluka da Općina bude garant za 2,5 miliona kredita od Razvojen banke FBiH, dok će kanotnalna I federalna vlada zajedno biti garanti za još 10 miliona. Ovim želimo pokazati da radnici neće ostati bez posla- kazao je načelnik Hasan Muratović.

 

Muratović je posjetio 14 radnika koji štrajkuju glađu i lično im prenio detalje dogovora, te ih pozvao da obustave štrajk i da se vrate kućama, svojim porodicama.

Radnici Konjuha četiri dana su štrajkovali glađu, a brigu o njihovom zdravstvenom stanju vodio je Tim mladih Crvenog križa Živinice.

 

(bportal.ba)

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: