POSLANICI U SKUPŠTINI TK ZA GODINU ZARADE PREKO 40.000 KM

Dok je u Federaciji Bosne i Hercegovine najniža penzija 296 KM, političari zarađuju u prosjeku oko 3.000 KM. Naime Centralna izborna komisija je objavila imovinske kartone političara u našoj državi, a među onima koji su najbogatiji po imovinskom kartonu iz 2009. godine svakako je Izet Jajčević nekadašnji poslanik u Skupštini Tuzlanskog kantona čija imovina je procjenjena na 456 hiljada KM.

Dok jedan penzioner u Federaciji Bosne i Hercegovine godišnje dobije oko 3552 KM, političari u Skupštini Tuzlanskog kantona pored plate, honorara i dnevnica zarade oko 40.000 KM. Centralna izborna komisija je proteklih dana objavila imovinske kartone političara koji su dostavili svoje imovinske kartone kako je zakonom predviđeno.

Treba napomenuti da je kandidat za ministra za rad i socijalnu politiku Sead Hasić iz SDP-a u imovinskom kartonu naveo da je za predhodnu godinu zaradio 40.624 KM. Budući ministar na bankovnom računu ima i 50.000 KM, a pored toga posjeduje kuću, automobil kao i zemljište.

Predsjedavajći Skupštine Tuzlanskog kantona u starom sazivu Amir Fazlić za dvanaest mjeseci zaradio je 65.708 KM, dok mu je imovina procjenjena na 242 hiljade KM. Pozamašna suma novca koji je zaradio za godinu dana kao poslanik u Skupštini Tuzlanskog kantona je i kod sportiste Salke Zildžića koji je zaradio 40.074 KM.

Treba napomenuti i to da je sadašnji mandatar u Vladi Tuzlanskog kantona Sead Čaušević kao poslanik za godinu dana zaradio 61.575 KM. U imovinskom kartonu predsjedavajući Skupštine našeg kantona Bajazit Jašarević je naveo da je za 12 mjeseci zaradio 69 468 KM. Predsjedavajući u Skupštini našeg kantona ima i imovinu vrijednosti 349 hiljada KM.

(RTV Slon)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.