Porezna uprava FBiH: Sutra prezentacija elektronske provjere uplaćenih doprinosa za zaposlenike

Porezna uprava Federacije BiH, u suradnji s Američkom organizacijom za medjunarodni razvoj (USAID) organizira prezentaciju elektronske provjere uplaćenih doprinosa za zaposlenike.

Prezentacija će se održati u utorak, 31. maja u prostorijama Porezne u Federacije BiH u Sarajevu.

Uz prisustvo direktora misije USAID-a BiH, Petera Duffya, premijera Federacije BiH Fadila Novalića, Federalne ministrice finansija/financija Jelke Milićević, te direktora  Porezne uprave FBiH, Šerifa Isovića, prikazat će se video spot  “On line  provjera doprinosa o novoj usluzi koju će pružati Porezna uprava Federacije BiH svim zaposlenim osobama u Federaciji BiH. Naime, uskoro će zaposleni gradjani  u FBiH imati mogućnost da se logiraju na web stranicu Porezne uprave i izvrše on line provjeru da li su im  poslodavci uplatili doprinose.

Realizacija projekta izvršena je u okviru USAID-ovog projekta FAR koji se provodi u okviru reforme fiskalnog sektora. Na ovaj način povećava se transparentnost i omogućava građanima da blagovremeno provjere da li njihovi poslodavci zaista plaćaju doprinose na njihove plate, odnosno da na vrijeme reaguju kako ne bi bili spriječeni da ostvare prava po osnovu doprinosa obaveznog osiguranja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: