Porezna uprava FBiH: Privremeno zapečaćeno 57 objekata u kojima je zatečeno 96 neprijavljenih radnika

Porezna uprava Federacije BiH je u subotu, 13. februara 2016. godine, na prostoru Federacije BiH izvršila ukupno 228 inspekcijskih nadzora.

Kontrolama su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju obrtničku i proizvodnu djelatnost i djelatnost igara na sreću, te ugostiteljske, trgovačke i druge uslužne djelatnosti.

Zbog  utvrđenih nepravilnosti inspektori su privremeno zapečatili  57 objekata u kojima je zatečeno 96 neprijavljenih radnika. U toku inspekcijskog nadzora utvrđeno je da 28 objekata obavlja djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti:  zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa u ovim aktivnostima izdat je 141 prekršajni nalog sa izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 352.900,00 KM.

Porezna uprava FBiH poziva porezne obveznike da izvršavaju svoje obaveze, a građane da uz punu diskreciju prijave nepoštivanje poreznih zakona, zapošljavanje neprijavljenih radnika, neizdavanje fiskalnih računa i druge koruptivne radnje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: