Ponovo obustavljen saobraćaj u Babajićima

Zbog novnog pokretanja klizišta na dijelu magistralnog puta M4 Tuzla – Kalesija, u naselju Babajići, ponovno je u potpunosti prekinuta putna komunikacija prema Tuzli. Policija reguliše saobraćaj te vozila preusmjerava preko Dubrava ka Tuzli ili preko Seljublja.

Podsjećamo, saobraćaj je u petak i subotu bio potpuno obustavljen na ovoj dionici puta. Međutim, nakon djelimične sanacije puta i nasipanja dodatne količine posipnog materijala omogućen je privremeni prolaz za putničke automobile, ali na vlastitu odgovornost. Ipak, danas je došlo do ponovnog pokretanja klizišta zbog čega je saobraćaj opet u potpunosti obustavljen.

Još nema zvaničnih informacija o tome kada bi se pristupilo zahtjevnijoj sanaciji klizišta i osposobljenju za saobraćaj magistralnog puta u Babajićima.

Prema nezvaničnim informacijama, sredstva za sanaciju klizišta su obezbijeđena, a radovi su trebali započeti u septembru ove godine. Međutim, problem predstavljaju neriješeni imovinski odnosi zbog čega je i dalje neizvjesno kada bi se i u kojem obimu moglo pristupiti sanaciji klizišta i osposobljavanju putne komunikacije Tuzla – Kalesija u naselju Babajići.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: