Ponovljen javni poziv sufinansiranja obavljanja pripravničkog/volonterskog staža boračke populacije

zgrada soda soMinistarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona objavilo je Ponovljeni javni poziv za učešće u II Programu sufinansiranja obavljanja pripravničkog/volonterskog staža boraca i članova njihovih porodica, a  na osnovu Sporazuma o realizaciji Programa o rasporedu sredstava za obavljanje pripravničkog staža boraca i članova njihovih porodica, koji su zaključili Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona i JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona i Odluke upravnog odbora JU Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona.

Pravo učešća u II Programu sufinansiranja obavljanja pripravničkog / volonterskog staža boraca i članova njihovih porodica imaju poslodavci sa područja Tuzlanskog kantona.

Finansijska sredstva za podršku sufinansiranja obavljanja pripravničkog/ volonterskog staža boraca i članova njihovih porodica, obezbjeđena su u Budžetu Tuzlanskog kantona.

Ova sredstva će se usmjeriti za sufinansiranje poslodavaca, koji će zaključiti ugovore o obavljanju pripravničkog / volonterskog staža sa osobama sa VSS, koje se nalaze na konačnoj listi kandidata Ministarstva za boračka pitanja Tuzlanskog kantona.

Poslodavci će se sufinansirati sa sredstvima u bruto iznosu od 377,20 KM mjesečno, po osobi.

Po jedna pozicija je otvorena za zanimanje bachelor sociologije, diplomirani romanista, dipl. inž. rudarstva, profesor hemije, dipl. soc. radnik, profesor biologije, profesor odbrane i sigurnosti, diplomirani politolog iz oblasti sigurnosti, te bachelor pedagogije sa 14 pozicija.

 

(Tuzlainfo)

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: