POLO OVJERIO OPSTANAK U ELITNOM DRUŠTVU

Odbojka – 5. kolo  Play out-a «Premijer» lige BiH (ž)

POLO – TUZLA 3:0

Kalesija- dvorana MSŠ. Gledatelja: oko 100. Suci: Senad Helać (Sarajevo) i Ekrem Bašić (Lukavac). Delegat: Zvonko Krišto (Lukavac)

Rezultati po setovima: 25:19, 25:18, 25:22.

POLO: Ristić, Ibralić, Kolar, Džafić, Ćerimagić, Omerović, Gopo, Baručić, Ahmetović, Sivić. Trener: Nataša Ristić

TUZLA: Tosunbegović, Hadžiefendić, Osmić, Imamović, Trivunović, Kešina, Fatić, Mehić, Aganović, Hadžić. Trener: Admir Lolić.

Ubjedljivom pobjedom nad Tuzlom, kalesijske odbojkašice su borbu za opstanak u elitnom društvu završile na čelu tabele play out lige.  Iako su u prošlom kolu, bodom protiv Kaknja,  riješile pitanje opstanka u ligi, odbojkašice Pola nisu dozvolile bilo kakvo iznenađenje i na najbolji način su demantovale sve špekulacije, prije susreta, o navodnom prepuštanju bodova Tuzli. U prosječnoj odbojkaškoj predstavi uopće nije bilo dileme o pobjedniku meča, s obzirom da je Polo djelovao znatno nadmoćnije u odnosu na gošće, koje su imale problema u svim segmentima igre. Osim iskusne Merime Tosunbegović, nekadašnje odbojkašice Pola, u redovima Tuzle nije bilo raspoloženih djevojaka koje su se mogle dostojno suprostaviti razigranom domaćem sastavu. Za razliku od Pola koji je dobrim partijama u ligi za opstanak, dva kola prije kraja, sačuvao  status «premijerligaša», odbojkašice Tuzle, iako su u play out-u startale sa čelne pozicije i važile kao glavni favorit za opstanak u ligi,  su vrlo lošim partijama došle do situacije da se u posljednjem kolu protiv Kakanja moraju boriti za opstanak u elitnom razredu. Međutim, budu li ponovile lošu igru kao u Kalesiji teško je očekivati da će Tuzla i naredne sezone imati predstavnika u najjačem bh-a odbojkaškom društvu. Ipak sve dileme o putniku i niži rang takmičenja bit će riješene u posljednjem kolu kada se sastaju Tuzla i Kakanj.

Tabela Play out-a, nakon 5.kola:

1. Polo – 16. bod.

2. Tuzla – 9

3. Kakanj – 8.bod.

Mirsad Zulić.

%d blogeri kao ovaj: