POLJOPRIVREDNICI ZA SUTRA NAJAVILI PROTESTE U KALESIJI

Udruženje poljoprivrednika “Agroinkubator” najavilo je za sutra mirne proteste poljoprivrednika u Kalesiji. Kao razlog protesta poljoprivrednici navode  nepravilnosti prilikom preraspodjela državnog poljoprivrednog zemljišta.

“Mi smo u više navrata, bez uspjeha, na ovaj problem ukazivali na dosadašnjim sastancima kod općinskih vlasti u Kalesiji”, navode iz ovog Udruženja i naglašavaju da će se na protestima okupiti više od stotinu nezadovoljnih poljoprivrednih proizvođača.

Oni će s traktorima krenuti od doma u Vukovijama Donjim prema Gornim Vukovijama, kroz Međaš, Sarače, Miljanovce i Prnjavor, te će se zaustaviti na platou kod Omege u Kalesiji Gornjoj.

“Tražimo povlačenje Javnog poziva za dodjelu poljoprivrednog zemljišta i preispitivanje rada komisije i općinskog načelnika vezano za dodjelu zemljišta. Također, tražimo objavljivanje novog poziva za dodjelu poljoprivrednog zemljišta u kojem će biti aktivno uključeni naši predstavnici vezano za kriterije, način bodovanja i dodjelu zemljišta”, navedeno je u saopćenju Udruženja poljoprivrednika “Agroinkubator”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.