POLJOPRIVREDNICI PREDLAŽU MIDHATA GLAVIĆA ZA PREMIJERA VLADE TK

Udruženje poljoprivrednika Tuzlanskog kantona uputilo je dopis Skupštini TK-a, u kojem traže da omogući isplatu zaostalih poticaja i primanja iz ove godine, a za premijera TK-a predlažu Midhata Glavića iz Kalesije.

U dopisu se navodi:

Poštovani  Poslanici Skupštine TK, niste odgovorili na naše zahtjeve i prijedloge dopisom kojim smo vam uputili 12.02.2014.godine, a s obzirom na okolnosti i vrijeme smatramo da ne bi trebali dočekati drugi žuti karton, produžavajući agoniju Vaših birača i ostalog stanovništva TK.

Svjesni smo da je svaki dan poguban bez vlasti i ovakvo stanje se samo dodatno komplicira. UPTK zaključuje da do danas niste imali hrabrosti ili odgovorne većine koja bi smjelo predložila premijera. UPTK je godinama dostojanstveno protestiralo i  mirnim putem ukazivalo na teško stanje u poljoprivredi, predlagali mjere za poboljšanje socijanog statusa poljoprivrednika i stanovništva uopće u FBIH i BIH.

Slobodni smo  predložiti da se mjesto Premijera Vlade TK do izbora povjeri uvaženom stručnjaku iz oblasti poljoprivrede tj. gosp.Mido (Jusuf) Glavić, doktor poljoprivrednih nauka. Dr.Miro Glavić je po našim izvorima saznanja nestranački opredijeljen. Autor je više od 10 stručnih knjiga i radova iz oblasti poljoprivrede. Visoko je pozicioniran stručnjak u Europi i Svijetu. Dosta je pomogao našim mljekarima na TK i drugim poljoprivrednicima u edukacijama i izradi projekata. Posjeduje odlične organizacijske i edukacijske sposobnosti.

Držimo da ste odgovorni da obezbijedite uvjete, te predloženom mandataru date rok od 10 dana da on kao budući odgovorni premijer predloži  vam ministre za koje će on odgovarati, isti će maksimalno se založiti i početi rješavati nagomilane probleme na TK.

Molimo vas da naš prijedlog razmotrite i hitno donesete valjanu odluku jer uvažamo vas kao legitimne predstavnike naroda TK. Držimo da ste odgovorni da znate da se nema vremena čekati, navodi se u dopisu Udruženja poljoprivrednika TK-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: