Poljoprivrednici na području TK-a podijelili 20 tona krastavaca

Udruženje poljoprivrednika u Bosni i Hercegovini je sa ciljem skretanja pažnje domaće i inostrane javnosti na probleme domaćih poljoprivrednih proizivođača jutros u Kladnju, Tuzli i Živinicama podijelilo 20 tona krastavaca.

Poljoprivrednici ovim gestom žele jasno naglasiti ugroženost domaće poljoprivredne proizvodnjem, koja je zbog ataka uvoznih lobija na tržištu postala bezvrijedna roba.

Također, zahtijevaju  se što prije na državnom nivou pristupi usvajanju Zakona o zaštiti domaće poljoprivredne proizvodnje,  oporezivanje luksuza i uvođenje zaštitnih sezonskih mjera uz obavezne pojačane kontrole uvoza na našim granicama.

Ilija Stojak, predsjednik Udruženja   poljoprivrednika TK-a, prilikom današnje podjele krastavaca u Tuzli, je kazao da će poljoprivrednici zahtjeve za zaštitu domaće proizvodnje   podnijeti federalnom ministarstvu i Vladi. Ukoliko se u naredni mjesec dana ništa ne poduzme na zaštiti domaće proizvodnje, Stojak je najavio proteste  u Sarajevu kao i prije četiri godine, jer smatra da se u ovoj zemlji ništa ne može postići bez protesta i podizanja šatorskog naselja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: