Policija spriječila “kontakt” radnika Aide i ministara u Vladi TK-a

Blizu 200 radnika Fabrike obuće “Aida“ iz Tuzle okupili su se jutros ispred BKC-a gdje se održavala redovna sjednica Vlade TK. Očekivali su da će im se obratiti premijer Bahrija Umihanić, ali su nam radnici rekli kako su dobili informaciju da je premijer izašao na sporedni izlazi iz BKC-a i da ne znaju hoće li se vraćati.

Nakon toga nezadovoljni radnici su ušli u BKC i u kafiću zatekli petoricu ministara kako piju kafe.

Bliski susret radnika i ministara spriječila je policija, a ogorčeni radnici su se ponovo vratili pred zgradu Vlade TK-a. S obzirom da ih niko u kantonalnoj Vladi nije primio predstavnici Sindikata su predsjedniku Skupštine TK-a uputili zahtjev da ugovori sastanak Vlade TK-a i predstavnika Sindikata.

“Predsjednik Skupštine Slađan Ilić nam je javio da će sa nama ugovoriti sastanak u 15 sati gdje će pokušati pozvati i ministre kao i premijera TK. Ukoliko dođe do dogovora odustat ćemo od blokade saobraćajnica, a ako do dogovora ne dođe, u četvrtak ćemo blokirati i južnu i sjevernu saobraćajnicu, a za šta smo upravo i predali zahtjev u MUP TK” – poručio je Hasan Užičanin, zamjenik predsjednice Sindikata radnika Tvornice obuće “Aida”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: