Policajci u TK za jedan dan kaznili 133 vozača zbog prekoračenja brzine

Policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a su postupajući prema Okvirnom planu Uprave policije na povećanju stepena sigurnosti svih građana, u petak (22.07.2016.godine) u zonama odgovornosti petnaest policijskih stanica MUP-a TK-a proveli sveobuhvatnu opštu kontrolu svih učesnika u saobraćaju.

Pojačane operativne aktivnosti policije provedene su u tri ciklusa na ukupno 84 lokacije na području Tuzlanskog kantona, u kojima je bilo angažovano ukupno 287 policijskih službenika.

Tokom realizacije planskih aktivnosti ostvareni su sljedeći rezultati: kontrolisano je ukupno 1.377 vozila i vozača, evidentirana su 133 prekrašaja vezano za kontrolu brzine kretanja i 267 ostalih prekršaja (preticanje na nedozvoljenim mjestima, vožnja neregistrovanih vozila, korištenje mobitela u toku vožnje, nevezanje pojasa i dr.), izvršen je pregled 619 lica i vozila kojom prilikom je policija oduzela 7 predmeta.

Uprava policije MUP-a TK-a će u narednom periodu, pored redovnih aktivnosti, nastaviti provoditi i pojačane kontrole učesnika u saobraćaju prema predviđenoj dinamici, s ciljem povećanja sigurnosti na području Tuzlanskog kantona.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: