Pojačan stepen bezbjednosti na području TK

Potaknuta događanjima koji su prijetnja miru i sigurnosti građana Vlada Tuzlanskog kantona zadužila je Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona da stepen bezbjednosti na području TK-a i dalje bude podignut na najviši nivo u cilju zaštite svih građana i njihove imovine.
Također, Vlada TK poziva sve lokalne zajednice, preduzeća, ustanove, organizacije i građane na području TK-a da organizuju pojačanu zaštitu svojih objekata i imovine, a naročito mjesta odakle se građani snabdijevaju pitkom vodom, električnom energijom, mjesta gdje se okuplja veći broj građana na različitim manifestacijama (sportskim, kulturno zabavnim, sajmovima), kao i vjerskim objektima, te da u punom kapacitetu ostvare odgovarajuću saradnju sa nadležnom policijskom stanicom.

Pored toga zaduženo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona da pozove i zamoli građane za saradnju, obzirom da je sigurnost nešto što je zajednička vrijednost o kojoj svi članovi društvene zajednice moraju voditi brigu. S tim u vezi pozivaju se svi građani da prijave sve sumnjive pojave, sva sumnjiva lica,vozila, kretanja, radnje i aktivnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: