POGINUO ZAIM ŠAHMANOVIĆ IZ TOJŠIĆA

Zaim Šahmanović (53) iz Tojšića kod Kalesije preminuo je danas u Univerzitetsko-kliničkom centru Tuzla usljed povreda zadobijenih prilikom pada na gradilištu stambeno-poslovnog objekta Mellain u Tuzli. On je jučer pao kroz otvor lifta na prvom spratu u podrumske prostorije objekta. S teškimpovredama prevezn je u UKC Tuzla, piše bportal.

Danas oko 13,30 sati je preminuo u Jedinici intenzivne njege Klinike anesteziologiju i reanimatologiju, potvrđeno je iz UKC-a. Šahmanović je bio direktor građevinske firme ‘Voding’ Tojšići, koja izvodi radove na Mellainu. Uviđaj su na mjestu nesreće obavili su službenici PU Tuzla i kantonalni tužilac, kao i inspektor zaštite na radu koji će Tužilaštvu TK proslijediti svoj izvještaj. Ovo je druga nesreća sa smrtnim ishodom od početka gradnje najvećeg stambeno-poslovnog objekta u Tuzli. U novembru 2011. godine prilikom pada sa skele na gradilištu poginuo je radnik Mevludin Husejnović(49) iz Živinica. Tada je njegov sugrađanin i kolega Mevludin Butković (42) zadobio teške tjelesne povrede.

Zaim Šahmanović je bio predsjednik KUD „14.maj Tojšići i uz nekolicinu prijatelja najzaslužniji je za ponovno pokretanje ovog društva. Pored rada i  angažmana u KUD-u, Šahmanović je bio veliki prijatelj i navijač FK „Sloga“ – Tojšići ali i ostalih sportskih klubova i KUD-ova u Kalesiji i na  širem području TK-a.

Odlaskom Zaima Šahmanovića na bolji svijet Tojšići i Kalesija su izgubili velikog čovjeka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: