POGINUO ČETVORGODIŠNJI DJEČAK U MASLAMA

Četvorogodišnji dječak Amel Mešanović  iz Gornjih Vukovijama smrtno je stradao  u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila danas oko 15 sati na  pisti u Maslama, Gornje Vukovije, na putu Živinice – Kalesija.  Teške tjelesne povrede zadobili su njegova majka Amira, striji brat Šemso(13) i strina Ehdija Mešanović.  Jedino je ostala nepovrijeđena Amelova jednoipogodišnja sestra, koja je prilikom udara majci ispala iz ruku i pala u obližnji kanal.

Njih je putničkim automobilom  marke “KIA”,  s registarskim tablicama koje ne pripadaju ovom vozilu, udario Elvis Sokolović (25) iz Donjih Vukovijama, koji je nakon što je skrivio nesreću pobjegao sa lica mjesta. Brzom intervencijom službenika Policijske uprave Kalesija Sokolović je uhapšen i priveden u prostorije PU Kalesija.

Odmah nakon nesreće sve povrijeđene osobe su kolima Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija, prebačene u UKC-u u Tuzli.

Prema izjavama komšija, nezgoda se dogodila kada je  dogodila kada je Sokolović u pijanom stanju, vozeći se iz pravca  Međaša prema Vukovijama, izgubio kontrolu nad vozilom i udario četiri osobe, koje su se kretale prema OŠ u Gornjim Vukovijama, gdje su namjeravale prisustvovati školskoj predstavi.

Nadležna Kantonalna tužiteljica je navela da je sasvim sigurno da je mladić koji je upravljao automobilom bio u vidno alkoholiziranom stanju.

Također je potvrdila kako je četverogodišnji dječak podlegao od teških tjelesnih ozljeda, a druge tri osobe hitno su prebačene u UKC Tuzla, gdje su i hospitalizirane.

Iz tuzlanskog UKC-a  izvjestili su da je  Ehdija Mešanović zbrinuta na odjelu intenzivne njege, Šemsudin je na odjelu otropedije i van životne opasnosti, a još se dijagnosticiraju povrede Amire Mešanović.

Inače stara, rezervna pista, urađena još u vrijeme bivše Jugoslavije, oduvijek je poznato mjesto gdje se vozači s ovog područja iživljavaju na cesti.

Prema riječima mještana Gornjih Vukovija samo u postratnom period na ovoj dionici puta smrtno je stradalo  deset stanovnika ove mjesne zajednice.

Zbog toga su mišljenja da je krajnje vrijeme da se pristupi izgradnji pješačke staze kako bi se zaštitili životi građana, a posebno učenika, koji svakodnevno do škole pješače ovom izuzetno opasnom dionicom puta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: